Lucinda Riley Boeken

Welke boeken zijn geschreven door Lucinda Riley? En wat is de volgorde van de boeken? Ook haar nieuwste boek ken je op deze pagina vinden. Haar grote succes is vooral gekomen door de bestseller De Zeven Zussen.

Deze reeks, bestaande uit zes delen geschreven tussen 2014 en 2021, vertelt allereerst het verhaal Maia en haar zussen die na de dood van hun adoptievader allemaal een brief ontvangen met mysterieuze verwijzingen naar hun afkomst: liefde, verlies en zoektochten maken onderdeel uit van deze zesdelige serie.

Lucinda Riley volgorde

Na dit succes kregen ook haar andere boeken, eveneens geschreven rond deze periode, zoals het Meisje op de Rots uit 2011, De Laventuin uit 2012, De Nachtroos uit 2013, De Olijfboom uit 2014 en Het Italiaanse Meisje uit 2015, veel aandacht.

Zeven zussen volgorde Lucinda Riley

Lucinda Riley boeken - Zeven Zussen 1

1. De zeven zussen

Lucinda Riley boeken

In het kort: Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Lucinda Riley boeken - Storm

2. Storm

Lucinda Riley boeken

In het kort: Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen.

Lucinda Riley boeken - Schaduw

3. Schaduw

Lucinda Riley boeken

In het kort: Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst.

Lucinda Riley boeken - Parel

4. Parel

Lucinda Riley boeken

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen.

Lucinda Riley boeken - Maan

5. Maan

Lucinda Riley boeken

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Lucinda Riley boeken - Zon

6. Zon

Lucinda Riley boeken

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs.

De zevende zus - De zeven zussen - Lucinda Riley

7. De zevende zus

Lucinda Riley boeken

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring.

Populairste boeken Lucinda Riley

Welke boeken heeft Lucinda Riley naast de populaire boekenreeks de zeven zussen, nog meer geschreven? Bekijk de beste en nieuwste boeken van Lucinda Riley op hieronder.

De zilverboom

Lucinda Riley boeken

In het kort: Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren;

Lucinda Riley boeken - De vlinderkamer

De Vlinderkamer

Lucinda Riley boeken

Dit boek in het kort: Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin.

Lucinda Riley boeken - Het Italiaanse meisje

Het Italiaanse meisje

Lucinda Riley boeken

In het kort: Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd.

Lucinda Riley boeken - De olijfboom

De Olijfboom

Lucinda Riley boeken

Dit boek in het kort: Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin.

De Lavendeltuin

Lucinda Riley boeken

Dit boek in het kort: Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d'Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen.

Lucinda Riley boeken - De nachtroos

De Nachtroos

Lucinda Riley boeken

Dit boek in het kort: Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elfjarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury.

Lucinda Riley boeken - Het meisje op de rots

Het meisje op de rots

Lucinda Riley boeken

Dit boek in het kort: Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania's leven voorgoed zal veranderen.

Lucinda Riley boeken (nieuwste en volgorde)

Internationale bestsellers en historische romans: wanneer je deze woorden bij elkaar voegt, kom je al gauw bij de boeken van Lucinda Riley uit.

Beste boeken Lucinda Riley

De liefde voor romantiek en historie bleek al vroeg in het DNA van Lucinda Riley te zitten. Deze Brits-Ierse auteur was namelijk al op jonge leeftijd gefascineerd door oude baljurken en verzon, tijdens haar eigen toneelstukjes, verhalen die wekenlang konden duren. Met een moeder als actrice, grootmoeder als operazangers en een rondreizende vader was de inspiratie voor verhalen direct om haar heen. De Zeven Zussen, waarbij vader niet bij hen is, of Het Italiaanse Meisje: een turbulent liefdesverhaal in de wereld van de opera. Hoewel de romantiek in de verhalen versterkt wordt, zijn bepaalde delen wel degelijk op waarheid berust: iets dat kenmerkend is voor historische romans.

Bestsellers Lucinda Riley

Kenmerkend voor de boeken van Lucinda Riley is de combinatie van romantiek, historie, meeslepende of turbulente liefdesverhalen, zoektochten naar verledens en verre landen, evenals ‘vakantiegevoelens’ met landen als Italië en Cyprus. Verhaallijnen waarbij het heden en verleden op interessante wijze gekoppeld worden en lezers vaak moeite hebben het boek ’s avonds weg te leggen. Als iets leesverslavend werkt, dan zijn het de boeken van Lucinda Riley.

Lucinda Riley volgorde

In welke volgorde zijn de boeken van Lucinda Riley geschreven?

Zeven zussen reeks volgorde:

 • De zeven zussen
 • Storm
 • Schaduw
 • Parel
 • Maan
 • Zon

Alle boeken:

 • De vlinderkamer
 • De zilverboom
 • Het Italiaanse meisje
 • De olijfboom
 • De lavendeltuin
 • De nachtroos
 • Het meisje op de rotsen