Saskia Noort boeken

Welke boeken heeft Saskia Noort geschreven? En wat is de volgorde daarvan? De Nederlandse schrijfster Saskia Noort is geboren in 1967 in het Noord-Hollandse Bergen en studeerde, na afronding van HAVO, journalistiek en theaterwetenschappen. Nadat ze als redacteur werkte voor tijdschriften als Viva en Marie-Claire, is ze hedendaags actief als columniste voor het glossymagazine LINDA.

Saskia Noort volgorde

In welke volgorde zijn de meest bekende boeken van Saskia Noort geschreven? Het is handig om de volgorde van de uitgebrachte boeken te weten.

Nieuwste boek

Wat is het nieuwste boek van Saskia Noort? De titel en de verschijningsdatum ontdek je hieronder.

Alle boeken op volgorde:

Saskia Noort boeken - Bonuskind

Bonuskind

Saskia Noort boeken

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in...

Stromboli - Saskia Noort boeken

Stromboli

Saskia Noort boeken

Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven.

Nieuwe Buren

Saskia Noort boeken

Nieuwe buren van Saskia Noort is een adembenemend spannende en provocerende thriller liefde, en over drang naar vrijheid - maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

De verbouwing - Saskia Noort boeken

De verbouwing

Saskia Noort boeken

Wanneer in De verbouwing van Saskia Noort – bekend van bestsellers als Terug naar de kust, Nieuwe buren en Huidpijn – plastisch chirurg Mathilde haar privékliniek opent, lijkt dit een glansrijke stap in haar carrière. Maar haar huwelijk wankelt, de verbouwing van haar huis verloopt rampzalig en de komst van een ex ...

Huidpijn

Saskia Noort boeken

Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten...

Debet

Saskia Noort boeken

Op een koude winternacht verongelukt tv-producent Michel Brouwers, waarna zijn echtgenote Karen ontdekt dat hun perfecte leven een gruwelijke leugen blijkt te zijn geweest. Om de waarheid boven tafel te krijgen moet ze terug naar de plek waar het allemaal begon: haar oude woonplaats Bergen en haar vriendengroep van toen, de eetclub.

Koorts

Saskia Noort boeken

Wanneer Dorien de uitbundige Ellen ontmoet wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze verbreekt haar relatie en vertrekt met haar vriendin naar Ibiza. Samen storten ze zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt.

Afgunst & Een Goed Huwelijk

Saskia Noort boeken

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog dagelijks met de angst voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig.

De Eetclub

Saskia Noort boeken

Evert Struyk komt bij een brand om het leven. Zijn vrouw en hun vriendenclub, 'de eetclub', zijn geschokt. Dan wordt duidelijk dat bepaalde mensen belang bij Everts dood hebben.

Terug naar de kust

Saskia Noort boeken

Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel...

Bestsellers Saskia Noort

De boeken van Saskia Noort vallen onder het genre van thrillers. De verhalen zijn een combinatie van spanning, angst, verwarring en gevaar, verpakt in bloedstollende momenten.

De gewelddadige scènes die ze kan beschrijven, laten haar in veel gevallen dan ook niet onberoerd. Ze is soms in die vorm ontdaan dat ze zich even terug moet trekken. Haar eerste bestseller, ‘Terug naar de Kust’, kwam in 2003 van de grond, gevolgd door ‘De Eetclub’ in 2004 en ‘Nieuwe Buren’ in 2006. Van de eerste twee boeken zijn dan ook verschillende vertalingen uitgebracht in diverse landen, waaronder Engeland, Zweden, Spanje, Griekenland, Brazilië en Italië. ‘De Verbouwing’ uit 2009 en ‘Afgunst In Een Goed Huwelijk’ uit 2010, evenals de romans ‘Koorts’ uit 2011, ‘Debet’ uit 2013 en ‘Stromboli’ uit 2018 behoren tot het bijzondere en spannende oeuvre van deze Hollandse schrijfster. Houd je van onheilspellende verhalen van Nederlandse bodem? Maak in je boekenkast dan maar wat ruimte vrij voor de bestseller boeken van Saskia Noort.

TV serie en films

Als schrijfster van boeken debuteerde ze in 2003 met haar literaire thriller ‘Terug naar de Kust’: nog velen bestsellers wisten te volgen, zelfs met twee succesvolle verfilmingen van haar boeken, waaronder ‘De Eetclub’. Ook de televisieserie ‘Nieuwe Buren’ is afkomstig van Saskia Noort. Dat deze schrijfster haar literaire sporen heeft nagelaten, mag inmiddels meer dan duidelijk zijn…

Saskia Noort: ze is één van de meest gewaardeerde schrijfsters van Nederland. Met verschillende bestsellers op haar naam is en diverse prijzen en nominaties behoort Noort tot dé schrijverselite van Nederland.